عنوان کامل پایان نامه : رضایت زناشویی زنان خوابگاه های دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی
۲-۵-۹- ج) حوزه سوم: محدودیتهای مختل
بهعقیده یانگ و همکاران (۲۰۰۳)، افرادی که طرحوارههایشان دراین حوزه قرار دارد، محدودیتهای درونی آنها در خصوص احترام متقابل و خویشتن داری به اندازه کافی رشد نکرده است. آنها ممکن است درخصوص احترام به حقوق دیگران، همکاری کردن، متعهد بودن یا دستیابی به اهداف بلند مدت مشکل داشته باشند. علاوه بر این، چنین افرادی اغلب لوس، خودخواه، بی مسئولیت و خود شیفته هستند. آنها معمولا در خانوادههایی بزرگ شدهاند که خیلی سهل انگار یا بیش از حد مهربان بودهاند. این افراد در دوران کودکی نیازی نداشتهاند از قوانینی پیروی کنند که دیگران از آنها تبعیت میکردند. آنها در دوران کودکی خود ملاحظه دیگران را نمیگرفتند و خویشتن دار نبودهاند. در نتیجه در بزرگسالی توانایی مهارتکانههای خود را ندارند و نمیتوانند ارضاء نیازهای آنی خود را برای دستیابی به منافع آتی به تاخیر بیاندازند. طرحوارههای این حوزه عبارتنداز:
- استحقاق/ بزرگمنشی.[۱] باوربه اینکه شخص ازدیگران برتراست وحقوق ویژهای برای خودش قائل است. این افراد فکر میکنند هر چیزی میخواهند یا هر کاری که دلشان میخواهد باید سریعا انجام شود، بدون توجه به اینکه آیا خواسته او منطقی است و آیا باعث ضرر و زیان به دیگران میشود. یا خیر. آنها به نیازهای دیگران هیچ توجهی ندارند. این افراد برای ارضاء تمایلات خود سعی در سلطه گری و کنترل دیگران دارند. چنین افرادی برای اینکه بتوانند کسب قدرت کنند و یا دیگران را تحت کنترل خود درآورند، تمرکز افراطی بر برتری جویی (برای مثال با استعدادترین و ثروتمندترین) دارند.
[۱] . Entitlement/ Grandiosity
سوالات یا اهداف پایان نامه :
هدف کلی: هدف کلی اینتحقیق بررسی اثربخشی درمان براساس رویکرد طرحواره- محور بر افزایش رضایت زناشویی زنان است.
هدف کاربردی: بهرهگیری از راهبردهای درمانی رویکرد طرحواره- محور به منظور تغییر و اصلاح طرحوارههای ناکارآمد زنان متاهل و کمک به توانمندی آنان در ایجاد، حفظ و افزایش رضایتمندی در زندگی زناشویی.